Op maat gemaakte ski-inlegzolen

Onze volledig op maat gemaakte inlegzolen vormen de basis van een skiboot van BOSTHON Sport.

Ben jij een skiër of boarder die ook weleens last heeft van zijn voeten? Tintelingen, kramp of heb je misschien hielspoor? Wat is nu een goede oplossing? Naast aangepaste boots zijn ook de juiste zolen van groot belang om je klachten te verhelpen, we raden dit dan ook sterk aan. Bij Bosthonsport kan je voorgevormde zolen kopen, maar je hebt ook de keuze uit inlegzolen die voor 75 procent of zelfs 100 procent op jouw voeten aangemeten kunnen worden.

Waarom een zooltje? 

In ski/snowboard boots zitten standaard zooltjes. Deze standaard zooltjes geven in het algemeen weinig of geen ondersteuning en zijn daarom niet altijd geschikt voor jouw voeten. Het is dus zeker een overweging waard om op maat gemaakte zolen in je boots te leggen.

We baseren ons op jouw voetprofiel, zowel voor het maken van de boots als de zolen. We kijken eerst naar het midbooggewelf van je voet. Dit meten we om zo de drukpunten onder je voet te voorkomen of te verhelpen. Wij maken een  onderscheid tussen drie verschillende soorten voetbogen en dit zie je terug in de zolen. Zo hebben we zooltjes die ontwikkeld zijn voor voeten met een hoge voetboog, middelhoge voetboog of een lage voetboog (platvoeten). Deze inlegzooltjes bieden extra steun en stabiliteit op plaatsen waar de voet het nodig heeft. Door deze extra steun worden (pijnlijke)drukpunten voorkomen en zo je ski- & boardhouding verbeterd.

Het aanmeten

Het aanmeten van de zolen is een heel proces.
Eerst bekijken we je voeten en maken we een voetanalyse op, voorafgegaan door een intake gesprek. 

  1. Ga op het “Fit Station” staan in de skihouding [ voorlage] waar de voeten in een soort kneedbaar ‘gel’ staan. Hierdoor wordt er een mal van je persoonlijke voetafdruk gemaakt. 
  2. Ondertussen worden de platte inlegzolen verwarmd, zodat ze kneedbaar en vervormbaar zijn. 
  3. Zodra ze de juiste temperatuur hebben, worden ze in de mal gelegd en je erop gaan staan. De zooltjes worden goed aangedrukt zodat ze zich rond de voeten vormen. Ze ‘knuffelen’ als het ware de vorm van je voeten waardoor de zooltjes helemaal op maat zijn.
  4. De op maat gemaakte zooltjes worden vervolgens geknipt zodat ze perfect in uw ski- of snowboardboots passen. 

    Het hele proces duurt maar een 20 tal minuutjes. 
Geplaatst in bootfitting en getagd met , , , , , , , , , .