Wat is bootfitting?

Ski- en boardboots op jouw maat

Al meer dan 35 jaar maakt Hugo Thonnon, Master in de Podologie en Orthopedie, skiboots op maat. Daarbij houdt hij uiteraard rekening met jouw persoonlijke wensen en medische beperkingen. Het resultaat? Pijnloos skiën en verbeterde skivaardigheden. Al sinds 1986 is BOSTHON Sport een erkend en geregistreerd orthopedisch en podologisch bootfit- & bootmaker center. Expertise staat bij ons dus centraal.

Samen analyseren we jouw voetprofiel en maken we de geschikte boots voor jou.

Voor wie? 

Bootfitting kan voor iedereen.
Veel voorkomende ongemakken bij het skiën of snowboarden zijn immers een maatprobleem. De boots die je in de meeste winkels past, zijn gemaakt op basis van een algemeen standaard voetprofiel.
Als je zo’n standaardvoeten hebt, dan zal je makkelijk een passend paar vinden. Bij de meeste mensen wijkt het voetprofiel af van die standaard. In dat geval biedt bootfitting een oplossing. Alles begint met het kiezen van de juiste maat. 

Kan je één of meer van onderstaande problemen aanvinken?
Dan is bootfitting zeker een aanrader!

Bootfitting checklist:

Hoe verloopt een bootfitting?

We willen dat het boot-aanmaak en fitting proces zo transparant mogelijk verloopt. Maatwerk is onze standaard, daarom nemen we uitgebreid de tijd voor het analyseren, bewerken en aanpassen van jouw boots. Een eerste bootfitting afspraak duurt ongeveer 1 à 2 uur per klant. 

Het aanpassen van jouw boots is steeds gevoelsmatig. Het goed aanvoelen van jouw boot is voor ons heel belangrijk. Je moet een goed gevoel hebben bij je boots. De aanmaak van de boots gebeurt na een insteltaak die je zelf uitvoert. Je krijgt de gekozen boots mee naar huis en stelt ze bij je thuis in, vaak na een zware dag of sportieve inspanning. De boots worden ingesteld op een belastbare voet, vergelijkbaar moet jouw voeten na het skiën of snowboarden. 

Het op maat maken van de boots zorgt niet enkel voor pijnloos draagcomfort maar zorgt ook voor nieuwe uitdagingen en belevenissen in de wintersport. De prijs van fitted boots is afhankelijk van jouw gevoelsmatige aankoop. Dit kan €200 zijn, maar kan ook oplopen tot €450. Per paar krijg je wel steeds een gratis aanmaak garantie van 2 jaar. Je kan, nadat je je fitted boots mee naar huis neemt, dus nog terugkomen om aanpassingen te laten doen. Volledig gratis.

Meer info over onze bootfitting-formules en prijzen vind je op de prijzenpagina.

Geplaatst in bootfitting en getagd met , , , , , , , , , .